Algemene Voorwaarden

1. Winelovers.be is een handelsmerk van Pefrelan VOF.

2. Bestellingen kunnen geplaatst worden via de webshop www.winelovers.be, via email naar één van de emailadressen van winelovers.be of met een bestelbon tijdens een degustatie. Indien iemand een bestelling plaatst aanvaardt deze onderstaande algemene voorwaarden volledig en van rechtswege.

3. De beschrijving van en informatie over de goederen is indicatief. Pefrelan VOF kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor schade voortkomend uit het gebruik van deze informatie.

4. Bij plaatsing van een bestelling verplicht de klant zich tot aankoop.

5. Pefrelan VOF aanvaardt bestellingen van Belgische, Nederlandse, Franse, Duitse & Luxemburgse klanten. Pefrelan VOF  kan zonder opgave van redenen eender welke bestelling weigeren. Weigering van aanvaarding bestelling kan nooit aanleiding geven tot schadevergoeding.

6. Producten worden aangeboden in functie van stock. Indien een product niet meer voorradig is kan dit nooit aanleiding geven tot schadevergoeding. Indien een bepaald product niet meer beschikbaar is wordt de klant zo vlug mogelijk op de hoogte gesteld en kan hij/zij kosteloos van aankoop afzien.

7. Betalingen: na bestelling ontvangt de klant een orderbevestiging met instructies voor overschrijving. Goederen worden geleverd na ontvangst van de betaling door Pefrelan VOF. Voor horeca & groothandel klanten geldt er een betaaltermijn van 30 dagen factuurdatum. Bij niet tijdige betaling wordt er een forfaitaire schadevergoeding van 50€ ex btw gerekend. Ook wordt er een nalatigheidsinterest van 1% per begonnen maand gerekend met een minimum van 50€.

8. Levering: goederen worden binnen 4 dagen na ontvangst betaling geleverd. Pefrelan VOF zal alles in het werk stellen om zo snel mogelijk te leveren. Niet naleving van de levertermijn om welke reden dan ook geeft nooit recht op schadevergoeding of het recht om van de bestelling af te zien. Leveringskosten in België zijn 7.95€, vanaf een bestelling van 50€ is de levering gratis . Leverkosten voor Frankrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg zijn 9.95€. Voor horeca en groothandel word er gratis geleverd vanaf 350€ exclusief btw, Nederland 450€ exclusief btw. Indien er een lager bestelbedrag is wordt er 20€ leverkosten aangerekend.

9. Eigendom van de goederen wordt overgedragen op de klant na betaling van het verschuldigde bedrag.

10. Klachten over beschadigde producten worden enkel en alleen aanvaardt op het moment van levering. Indien de levering aanvaard is worden de goederen beschouwd als conform met de bestelling. 

11. Persoonlijke informatie van de klanten wordt enkel gebruikt voor de bedrijfsvoering van Pefrelan VOF en nooit gedeeld of verkocht aan derden; tenzij noodzakelijk voor de werking van onze site en voor de uitvoering van onze diensten. 

12. Bij eventuele geschillen is enkel de rechtbank van koophandel van Antwerpen bevoegd. Wij vragen klanten uitdrukkelijk om eerst samen met ons naar een werkbare oplossing te zoeken.