augustus 12, 2016

Winelovers.be

Hoe het begon…

Enkele jaren geleden ontmoeten twee bon-vivants, Peter & Frederik, elkaar tijdens een tasting. De passie voor wijn, proeven en bediscussiëren bleek zo groot te zijn dat ze besloten een tasting club op te richten. Et voila, Winelovers.be was geboren. De twee heren organiseerden onder deze naam om de 2-3 maanden een thematische tasting. Meestal door henzelf begeleid, vaak werden ook gastprekers of gespecialiseerde importeurs uitgenodigd. In het Antwerpse zijn de winelover-proefsessies ondertussen legendarisch…

tasting hoornaert

Hoe het verder ging…

Eind 2015 ontmoeten de toen nog twee heren van winelovers.be de toekomstige derde, hoe kan het ook anders, aan een proeftafel ergens te lande. Er was een klik waardoor Peter samen met Lander, die toekomstige derde, naar alweer een tasting event vertrok in Amsterdam. Zoals dat gaat ben je wel eens wat enthousiaster na een dag proeven. Dat uitte zich in een lange babbel over onze plannen met wijn tijdens de treinrit huiswaarts. Wat bleek: die plannen waren verbazingwekkend gelijklopend. Lander werd lid van de winelovers, en de rest is geschiedenis. Of toekomst, ’t is maar hoe je het bekijkt.

Wat doen de Winelovers.be?

Nog steeds organiseren de drie heren thematische tastings. Zowel in eigen beheer als in opdracht van bedrijven of particulieren. Enkele van de thema’s uit het verleden zijn: celebrity wijnen, Zuid-Afrikaanse wijnen, wijnland Bulgarije en ga zo maar door. Wil je er zelf ook eens bij zijn? Schrijf je in op de mailinglijst van winelovers.be en je ontvangt onze uitnodigingen.

Daarnaast selecteren de drie heren ook wijnen van getalenteerde wijnmakers die u absoluut moet proeven. Steeds onder eigen label met het kwaliteitslabel ‘Selected by winelovers.be’. Elke wijn krijgt ook een passend label ontworpen door grafisch talent van eigen bodem.

Wie zijn ze, die heren?

peter-verreyde-sitePeter Verreyde

Filosoof, huisvader en bourgondiër pur sang. Verslind boeken sneller dan de papiermot en drinkt flessen wijn leeg op een tempo waar Bourgondische paters jaloers op zijn. Dit onverzadigbaar wezen verliest één ding echter nooit uit het oog en dat is kwaliteit. Of het nu om filosofische toogpraat, eten, lezen of drinken gaat: bij Peter is het altijd veel maar bovenal van goede kwaliteit.

braem-frederik-siteFrederik Braem

In het dagelijks leven creative director bij Brightfish én woordkunstenaar bij Huzaar. Daarbuiten filmfreak en Springsteen groupie. Naast een mooi smoelwerk & godenlichaam heeft deze kerel ook een bijzonder fijne neus. Zowel voor zaken als voor wijn. Als het om wijn gaat zijn er twee kernwoorden bij Frederik: Big ’n Bold.

lander-website-witzwartLander Van Hoye

Professioneel hedonist, hobbykok maar vooral gespecialiseerd importeur van Centraal- en Oost-Europese wijnen. (www.bottleneck.be) Qua wijn een pinot noir adept, liefhebber van spontane fermentaties en obscure druivenrassen.