augustus 15, 2016

Selected by Winelovers.be

Is het kwaliteitslabel van de heren van winelovers.be. Om het u makkelijk te maken. Want het kiezen van een goede fles wijn kan soms een vermoeiende opgave zijn. Want hoe weet je nu dat de fles die je toevallig uit het rek neemt lekker is? Of een goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft? Dat ze geproduceerd is door een vakman? Die ook nog eens respect heeft voor natuur én mens? Allemaal dingen die je niet zomaar kan aflezen van het etiket. Tot nu!

LOGO_WINELOVERS_SELECTED

Kwaliteitslabel ‘Selected by Winelovers.be’

De wijnen die het keurmerk ‘Selected by Winelovers.be’ dragen zijn stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd door de drie heren van winelovers. De criteria die we daarbij hanteren? Uiteraard geur & smaak. De gekozen wijn moet in de eerste plaats lekker zijn. Niet zomaar lekker, eerder engel die op je tong piest lekker. Minstens even belangrijk is de prijs. Die moet uitzonderlijk goed(koop) zijn voor de geboden kwaliteit. Daarnaast kiezen we ook enkel wijnen van producenten waar we van weten dat ze op een correcte manier met druif, wijngaard & natuur omgaan. Die ook in de kelder op een transparante manier werken. Geen fetisj voor natuurwijnen, eerder gezond boerenverstand.

Een tweede selectie doen we samen met onze (potentiële) klanten. Regelmatig organiseren we proefsessies waarbij de door de heren gekozen wijnen worden getoetst aan de realiteit, cfr uw smaakpapillen. Wil jij daar ook eens bij zijn? Schrijf je in op onze mailinglijst.

Zo kan u er zeker van zijn dat waar u ook bent of koopt, indien uw fles is gelabeld met het keurmerk ‘Selected by Winelovers.be’, u altijd een heerlijke fles wijn voor een eerlijke prijs krijgt.

De wijnen

Gloria Knows

GLORIA-KNOWSLet op voor Gloria. Een fris en vrolijk meisje, haren los in de wind, een zonnetje in huis. Maar verlies haar niet uit het oog. Ze weet wie je bent en wat je deed. Hou haar te vriend, en ze zal je verrassen, je koesteren en verleiden.

Gloria Knows is een heerlijke blend van Chardonnay en Sauvignon Blanc. Knisperig en vol, romig en fris. Zurig wanneer het moet, zacht wanneer ze wil.

Crazy Daisy

Crazy Daisy is zo mogelijk nog verleidelijker dan Gloria. Stoer, rock ’n roll, maar ook een klein hartje. Kruidig, temperamentvol & zwoel.

Crazy Daisy is gemaakt van tempranillo druiven. Rood & donker fruit, licht kruidig en een toets van houtrijping.

A girl named Sue

Ons derde meisje is Sue. Vurig, zwoel & wulps. Een zachtrozige rosé uit de Var met een hart van Grenache, Cinsault en Syrah. Sue is frivool en pittig tegelijk. Fris en een tikje romig. Het betere gezelschap met andere woorden.

Le Dadaïste

Eerste telg in onze nieuwe serie: Le Dadaïste. Label én wijn geïnspireerd door befaamde kunststromingen. Deze Pinot Grigio uit Friuli, Italië is alles wat je er van verwacht: exotisch, wulps, rond fruitig en een karakter waar een klein hoekje af is. Wat wil je nog meer?

Le Minimaliste

Welke druif kan het minimalisme beter vertegenwoordigen dan Pinot Noir aka ‘The iron fist in the velvet glove’? Deze koning van de rode druiven weet met weinig meer te doen.  Verwacht je aan rijp rood fruit, sigarenkist, subtiele kruidigheid vervat in een soepele doch complexe wijn.